У Скупштинској сали општине Модрича,  9. новембра  2022. године одржана је  презентација реализованих пројеката Омладинске банке Модрича у 2022. години. Презентацији је присуствовао начелник општине Јовица Радуловић, начелница Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Бојана Курешевић, савјетник начелника општине Александар Петровић, представник Фондације Мозаик Жељко Пауковић, чланови Омладинске банке Модрича и чланови неформалних група чији су пројекти подржани у протеклој години.

Укупна вриједност одобрених пројеката у 2022. години износи  40.259,00 КМ, од чега су средстава Општине Модрича и Фондације Мозаик 24.591,07 КМ, док доприноси из заједнице износе 15.668,00 КМ.

Реализовани су сљедећи пројекти :

 

РБ НАЗИВ ПРОЈЕКТА МЈЕСТО РЕАЛИЗАЦИЈЕ
1 Мултимедијална библиотека Дуго Поље
2 Наш мали биоскоп Милошевац
3 Уређење школског хола и степеница СШЦ Јован Цвијић
4 Модрича опен Модрича 2
5 Рекреативна зона Мајна Модрича 1
6 3×3 Стреетбалл Модрича 2022 Модрича 1
7 Улична трка Модрича 1
8 Огласна табла општине Модрича Модрича 1
9 За нашу заједницу и школу Модрича 5
10 Зелено Еко острво СШЦ Јован Цвијић
11 За најмлађе ОШ „Сутјеска“
12 Унапређење уличне расвјете испред омладинског дома у Таревцима Таревци
13 Уређење Зборишта – изградња парка Толиса
14 Реновирање објекта  МЗ Врањак Врањак
15 Уређење обале ријеке Босне Модрича 2
16 Импровизована сала за физичко и здравствено васпитање Копривна
17 Уређење стадиона Милошевац

 

Потписан је и Меморандум о наставку успјешне сарадње, за период 2023. – 2026. година.

Општина Модрича је у сарадњи са фондацијом Мозаик од 2008. године до сада реализовала укупно 169 пројеката вриједности око 510.000,00 КМ, а за реализацију  пројекта ангажовано је преко 2.000 волонтера који су утрошили око 32 000 волонтерских часова. До сада су реализована и два пројекта микробизниса вриједности 4.000,00 КМ.

Начелник се захвалио свима који су учествовали у реализацији 17 пројеката у овој години, те истакао: „Поносан сам на сваки од пројеката, јер се показало да су са пуним правом подржани. Очекујем да ћемо и у наредној години имати квалитетне пројекте. Покушаћемо да пројекте што више пласирамо у руралне мјесне заједнице, како би побољшали активизам младих људи који су тамо остали да живе.“

„Петнаест је година од оснивања програма Омладинска банка, а општина Модрича је једна од три општине које су све те године са нама и имамо заиста успјешну сарадњу. Развојем предузетништва и активизма омогућавамо да млади људи могу урадикти конкретне ствари у својим локалним заједницама.  Поносни смо јер настављамо партнерство и у наредном периоду“,  рекао је представник Фондације Мозаик Жељко Пауковић.

„Реализовали смо пројекат „Уређење стадиона“. Замијенили смо дотрајала расвјетна тијела, те уз додану помоћ локалних привредника поставили стубове за заштитну мрежу иза голова“, изјавио је Срђан Бабић из Милошевца, члан неформалне групе младих.