У сусрет Дану општине Модрича, данас 14. јуна,  почеле су  видовданске активности на најљепши начин, са најмлађима. У Светосавској улици организована је манифестација „Растимо уз плес – предшколци на трговима“, коју су реализовали малишани из Јавне предшколске установе „Наша радост“, уз подршку ученика првих разреда ОШ „Свети Сава“ и ОШ „Сутјеска“, као и  њихови мали пријатељи, предшколци  из Дервенте и Шамца.

Манифестацији је присуствовао начелник општине Јовица Радуловић са сарадницима и велики број дјеце у пратњи родитеља.

„Нема љепшег начина да почнемо са манифестација у поводу Видовдана, Дана општине, Одлучили смо се да први догађај буде посвећен дјеци, која су наша будућност. Са овог мјеста шаљемо поруку мира, радости и бриге за будућа покољења“, рекао је начелник.

Догађај коме је присуствовало преко 400 малишана организован је у сарадњи са  „Дечијом плесном асоцијацијом“ из Србије, која је основана 2010. са циљем развоја, омасовљења и популаризације дечијих плесних програма. Током протеклих година у пројекту су учетвовале 83 образовне установе. Међународни пројекат „Растимо уз плес – деца на трговима“ је најмасовнији пројекат ове врсте у региону. Сваке године у њему учествује двадесетак хиљада деце са својим родитељима и васпитачина из Србије, Црне Горе, Републике Српске, БиХ и Брчко дистрикта.