На иницијативу мјештана, а уз подршку начелника општине и донатора, данас, 25. новембра, извршена је садња дрвореда у Мјесној заједници Модрича 3 и  садница око дјечијеег игралишта у Мјесној заједници Модрича 5.

Засађено се укупно 100 садница дрвета, врсте liquidambar. Саднице је донирало Микрокредитно друштво „FincСedit“ д.о.о. Бања Лука, вриједности око 4.000 КМ. Општина Модрича је издвојила  1.000 КМ за трошкове садње, „Новаковић“ д.о.о. обезбиједио је  ђубриво, а  „LGND“ д.о.о. је пружио подршку у ископу рупа и довозу земље.

Захвалност донатору и свим учесницима акције изразио је начелник општине Јовица Радуловић, те истакао: „Овај фреквентни правац на улазу у велике мјесне заједнице Модрича 3 и Модрича 5  ће сада добити свој потпуни изглед. Прије двије године на истом дијелу смо урадили расвјету, а сада са садницама ће додатно  попримити урбани изглед. Драго ми је што су се мјештани одазвали акцији и показали одговорност према свом мјесту и локалној заједници. Велики је значај оваквих акција, јер у недостатку зелених површина морамо спроводити све више оваквих активности на подручју наше општине.“

„Данас је важан дан за нашу локалну заједницу. Микрокредитно друштво као друштвено одговорна организација заједно са општинском структуром је направила важан корак у заштити околиша.  Надамо се да ће у будућем периоду и друге институције и организације узети учешће у сличним акцијама, како би наш град био зеленији, а уједно љепше мјесто за живот“, рекао је директор Микрокредитног друштва „FinСredit“, Срђан Будиша.

Комплетну активност у припреми и сађењу садница извршили су мјештани Мјесне заједнице Модрича 3, уз активно учешће Савјета Мјесне заједнице.

„Ријеч је о дрвореду дужине око 350 метара, на коме је засађено 85 садница и 15 садница око дјечијег игралишта у МЗ Модрича 5. Ова улица је јако фреквентна. Користе је дјеца на путу у школу, а и велики број грађана за шетњу. Саднице су веома доброг квалитета, висине између два и три метра, те очекујемо да брзо нарасту и уљепшају нашу Мјесну заједницу. Захвалио бих се начелнику на подршци наше иницијативе, донаторима, Удружењу „Екосистем и ја“, приватним предузећима који су подржали реализацију овог пројекта и наравно мјештанима који су извршили активност“, рекао је Александар Петровић, члан Савјета МЗ Модрича 3.