Одборници Скупштине општине Модрича, након ванредне сједнице, засиједали су данас на 28. редовној сједници на којој је разматрано 12 тачака Дневног реда.

Након усвајања етичког кодекса на 28.редовној седници,одборници СО Модрича водили су дискусију по питању приједлога Одлуке о усвајању ребаланса буџета општине за текућу годину. Након усклађивања буџетских средстава и буџетских издатака буџетски оквир са 15.890.300 КМ повећан је на 16.643.800 КМ. Одборници су већином гласова усвојили овај приједлог.

Одборници су разматрали и усвојили и приједлог Одлуке о додјели на привремено коришћење објекта кафе-посластичарнице Јавном предузећу Градски базен за потребе обављања регистрованих дјелатности и у циљу стварања услова за одвијање радно-окупационе терапије за лица ометена у развоју, као и запошљавању лица и чланова породица  лица ометених у развоју. Такође, усвојени су и приједлози Одлука о начину и условима додјеле у закуп Пословно-предузетничког центра „Јабучик“, прикупљањем писаних понуда путем јавног оглашавања, ради организовања откупа, складиштења и прераде воћа и поврћа, те уступање на привремено коришћење објекта школске дворане у МЗ Кладари Доњи у овој МЗ, ради задовољавања заједничких потреба мјештана.

Једногласно је подржан и нацрт Програма рада Скупштине општине  Модрича за наредну годину.

 На дневном реду нашао се и приједлог Одлуке о измјени и допуни  Одлуке о комуналној накнади. Према овој измјени посебно се уводи комунална накнада за производњу нафте и нафтних деривата ,као и промет нафте и нафтних деривата са припадајућим бодовима за наведене дјелатности.