Поводом Видовдана, Дана општине,  27. јуна, одржана је Свечана академија, у Кино сали Српског културног центра.

Академији су присуствовали начелник и замјеник начелника општине Јовица Радуловић и Тамара Евђић са сарадницима, предсједник и потпресједник Скупштине општине Модрича Милутин Поповић и Боса Новаковић, конзул Републике Србије, директор Фонда за избјегла, расељена лица и сарадњу са Србима у региону Војводине Александар Ђедовац, начелници и представници бројних  општина из Републике Српске,  свештеници Српске православне цркве,  одборници Скупштине општине Модрича, предсједници Савјета мјесних заједница, директори јавних предузећа и установа, те бројни привредници, представници удружења и медији.

На почетку Академије присутни су имали прилику одгледати кратки референтни филм у коме су приказани реализовани пројекти и значајни догађаји који су обиљежили период од Видовдана 2023. до Видовдана 2024. године.

Начелник општине Јовица Радуловић поздравио је присутне, захвалио на одзиву, говорио о плановима за наредни период, те честитао свим грађанима Модриче  празник, Видовдан.

Одлуком Скупштине општине додијељена су општинска признања и награде, које су уручили начелник Радуловић и предсједник Скупштине Поповић, и то:

Ове године додијељено је пет диплома: Лидији Косић за изузетна остварења у педагошком раду у области образовања;  постхумно Радовану Тодоровићу, такође за изузетна остварења у педагошком раду у области образовања; Богдану Поповићу За изузетна остварења на усвајању техничких унапређења на пољу заштите животне средине, Дарку  Стојићу за изузетна остварења у области културе и умјетности и предузећу „Термофлукс“ ДОО Јајце за изузетан допринос на пољу хуманитарних, добротворних акција и донаторства, која доприносе срећнијем и хуманијем животу особа са посебним потребама.

Двије новчане награде уручила је начелница Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Бојана Курешевић, и то: Тодору Новаковићу за значајна остварења на пољу хуманости и марљивости, а која доприносе срећнијем и хуманијем живљењу и  Радославу Станићу за значајна остварења у области пољопривреде.

Овогодишњу плакету начелник Радуловић уручио је свештенику протојереј-ставрофору Војку Стевановићу за изузетан допринос и постигнуте резултате у друштвеном и духовном развоју Мјесне заједнице Скугрић. Свештеник Стевановић је прензионисан у фебруару ове године, након 28 година службовања у Скугрићу, гдје је са мјештанима реализовао бројне активности, као и активности на обнови и одржавању храма и парохијског дома у Градачцу.

Вече је својим наступом увеличала Кристина Млинар, чланови Аматерске сцене младих, те Ангелина, Лариса и Милица извођењем химне „Боже правде“ и „Моја Република“.