У Мјесној заједници Врањак, 26. јуна, организована је свечаност поводом обнове Основне школе „Свети Сава“. Свечаности коју су припремили мјештани Врањака присуствовали су представници Швајцарске Фондације Обервалис, начелник општине Јовица Радуловић са сарадницима, руководство, запослени и  дјеца која похађају школу, те бројни гости и мјештани.

Школа је потпуно реконструисана, у веома кратком року, од 15. јануара до 20. априла. Процијењена вриједност радова је око 500.000 КМ. Фондација Обервалис донирила је 150.000 франака, за шта је највише заслужан Бранко Видић, Врањачанин који ради у Швајцарској, а који је некада похађао школу у Врањаку. Преостала средства обезбиједила је Влада Републике Српске, општина Модрича, Врањачани у дијаспори и мјештани.

Школски објекат је освјештан, а ученици школе су припремили пригодан програм. Организатори  прославе, Завичајно удружење „Врањак“, уручили су захвалнице Фондацији Обервалис, начелнику Радуловићу, а поред захвалница аутентичне поклоне уручили су Јозефу Фуксу и Џоу Цурбригену.

Господин Фукс је у свом обраћању изненадио све присутне и рекао да је Фондација обезбиједила додатних 32.000 КМ за наставак изградње фискултурне сале, за коју је тренутно постављена само конструкција. Такође, уручио је 500 еура ученицима првог разреда, а новац је послала госпођа из Швајцарске. „Када сам прошли пут био овдје, овај објекат је потпуно другачије изгледао, а сада видимо једно дивно здање“, истакао је.

Начелник Радуловић је изразио неизмјерну захвалност Фондацији Обервалис, Јозефу Фуксу, Бранку Видићу, Ради Мићићу, те свима осталим који су учествовали и помогли да Врањак добије школу какву заслужује.

„Моја визија, као начелника је да покренемо све актере на заједничку сарадњу, како домаће, тако и наше људе из дијаспоре. За то је примјер школа у Мјесној заједници Врањак. Опредијељени смо да овај пројекат завршимо до краја, да изградимо и фискултурну салу, а сигуран сам да заједничким снагама то можемо“, рекао је начелник.

„Обновљена школа је понос свих нас, како мјештана тако и људи из дијаспоре. Захваљујем се мом пријатељу Фуксу и његовим сарадницима, јер без њих ништа неби могли завршити“, изјавио је Бранко Видић.

Након пресијецања врпце и обиласка просторија, присутни су наставили дружење уз вечеру и музику.