Као круна Видовданских активности, данас, 28. јуна, када се обиљежава Дан општине, организована је свечаност повод завршетка затвореног базена.

Свечаности су присуствовали начелник и замјеник општине Јовица Радуловић и Младен Милотић, са сарадницима, предсједник и потпредсједник Скупштине Милутин Поповић и Боса Новакавић, народни посланици, делегација Швајцарске Фондације Обервалис: Јозеф Фукс, Манфред Шмит, Џо Цурбриген и остали чланови Фондације, Бранко Видић, свештеници Српске православне цркве, представници јавних предузећа и установа, привредници и други бројни гости.

Импозантни објекат саграђен је у рекордном року, за само годину дана. Вриједност радова је 1,7 милиона евра без ПДВ, од чега су пријатељи из хуманитарне Фондације Обервалис донирали 287.000 евра, а учешће општине Модрича је 1,4 милиона евра. Фондација је у последњих осам година уложила у Модричу 1,2 милиона евра, осим у изградњу базена и  у изградњу Дневног центра за дјецу са посебним потребама, дјечији вртић, кафетерију и ОШ „Свети Сава“ у Врањаку. У оквиру објекта налази се базен површине 25 х 15,5 метара квадратних, прилагођен лицима са инвалидитетом, спа центар и угоститељски објекат са билијаром и припадајућим садржајем.

Присутнима се прво обратио гувернер кантона Валис Манфред Шмит, који је изразио жељу да посјети Модричу и присуствује свечаности. „Одрадити овако велики посао за годину дана у Швајцарској је апсолутно немогуће“, рекао је господин Шмит.

Обратио се  и човјек без кога сви пројекти не би били релизовани, велики пријатељ Модриче, Јозеф Фукс, који је рекао:“Увјерили смо се да смо новац уложили у праву ствар, да нисмо погријешили. Срећан сам што је улица у Модричи добила назив Фондације. Желим свима који њом пролазе, да их срећа прати. Улице спајају људе, мјеста, догађаје.“

Општина Модрича је уложила огроман напор да пројекат приведе крају, обзиром да је у међувремену дошло до наглог скока цијена грађевинског материјала, енергената и услуга на тржишту. Човјек који је био опредијељен да се пројекат мора окончати је начелник Радуловић, који је такође поздравио присутне, захвалио се донаторима и извођачу радова фирми „Браћа Мићић“, на одлично обављеном послу, а грађанима Модриче честитао јубиларни, тридесети Дан општине Видовдан.

Услиједило је пресијецање врпце, након чега су сви присутни имали прилику да обиђу унутрашњост грандиозног здања и наставе дружење уз пригодан коктел.

Програм је обогаћен наступом дјеце из Дневног центра за дјецу са посебним потребама, дјечијег вртића и Музичког друштва „Исидор Бајић“.

Свечаности отварања је претходило отварање улице која води до објеката који су изграђени уз помоћ Фондације Обервалис, која је добила нови назив Швајцарска улица Обервлис.