Данас, 28.7.2022. године одржан је састанак савјетнице градоначелника Бања Луке Тање Вукомановић и савјетнице за културу и социјалну политику у градској управи Мирне Савић – Бањац са начелником Јовицом Радуловићем и његовим сарадницима.

За ученике основних школа од петог до деветог разреда обезбијеђени су кориштени, али очувани уџбеници за све наставне предмете. Током састанка договорени су детаљи око допремања уџбеника, које су у претходној школској години користили бањалучки основци.

Савић-Бањац је појаснила да се ради о очуваним уџбеницима, које ће поред модричких основаца добити и ученици у Котор Вароши, Језеру, Шипову, Шамцу, Теслићу, Челинцу, Кнежеву и Рибнику. „Свјесни смо да  је опремања школараца веома отежано у вријеме када је куповна моћ све мања и зато смо срећни  и задовољни, јер смо успјели реализовати нашу идеју до краја и на тај начин помоћи родитељима ученика не само у Бања Луци, него и у другим срединама“, додала је Мирна Савић – Бањац.

Тања Вукомановић је истакла да захваљујући одговорној политици око 11.000 породица у Бања Луци осјећа уштеде у кућном буџету кроз бесплатне уџбенике и градски превоз за пензионере и вишечлане породице. „Посебно смо поносни, јер сада и у другим срединама грађани могу да имају користи од наших пројеката и рационалних одлука“, рекла је Вукомановић.

Начелник Радуловић је изразио велику захвалност граду Бања Лука. „Добићемо 906 комплета уџбеника, тако да ће родитељи, који желе да преузму бесплатне уџбенике требати да докупе само наставне листове. Уџбеници ће бити допремљени средином наредног мјесеца и до тада ће Одјељење за привреду и друштвене дјелатности договорити детаље расподјеле донације са руководствима модричких основних школа, након чега ће родитељи путем медија бити информисани о начину преузимања истих,“ појаснио је Радуловић.