У оквиру Видовданске недјеље, данас, 25. јуна организован је Видовдански рели „Дуга њива 2022“.  Организатор манифестације Ауто-мото савез Републике Српске и Ауто-мото друштво „Оптима“ Модрича, а општина Модрича покровитељ догађаја. Учешће је узело 42 такмичара.

У првом дијелу, на простору испред стадиона Др Милан Јелић организован је ревијални дио и испит спретности. Након тога учесници су кренули до Скугрића, гдје је била почетна тачка за вожњу до Дуге њиве. Мјерено је вријеме вожње по одређеном  итинереру. Дужина трасе, преко  Толисе је била 16,3 км, а прописано вријеме стизања на Дугу њиво 25 минута, због безбиједности у саобраћају. Такмичари који су стизали раније или касније, бодови су им се одузимали.На платоу Дуге њиве одржана је слалом вожња, тестирање возача, након чега су проглашени побједници.

У првој класи најбољи је био Недељко Банека из АКК „Лакташи“, други Драган Банека, текође из АКК „Лакташи“, а треће мјесто је освојио Љубиша Милијаш из АМД „Прњавор“

У другој класи прво мјесто припало је Златку Булигаизу из АКК „Лакташи, друго Бобану Славнићу из АКК „Лакташи, а треће Јовици Гуњевићу из АМД „Оптима Модрича“.

У трећој класи прво мјесто освојио је Војислав Бабић из АМД „Бања Лука“, друго Драгослав Ђукић из АМД „Оптима Модрича“, а треће мјесто припало је Синиши Лончару, такође из АМД „Оптима Модрича“.

У женској конкуренцији најбоља је била Сандра Којић из АМД „Оптима Модрича“, другопласирана је била Марија Маркановић из АМД „Бања Лука“, а трећа Николина Пејановић из АМД „Оптима Модрича“.

Најбоља екипа је била АКК „Лакташи“.

Након завршеног такмичарског дијела организовано је дружење за све учеснике.