У Мјесној заједници Модрича 5, данас, 18. jуна, освештан је и званично пуштен у саобраћај реконструисани пружни прелаз.

Догађају су присуствовали начелник општине Јовица Радуловић са сарадницима, чланови Савјета мјесне заједнице и мјештани.

Пружни прелаз у МЗ Модрича 5, у нивоу пруге, без браника и полубраника, проширен је са постојећих три метра на седам метара. Асфалтирана је дионица за саобраћај у два смјера ширине пет метара. Урађена је вертикална саобраћајна сигнализација, расвјета, а убрзо ће  бити завршена и хоризонтална сигнализација. Пројекат вриједан око 40.000 КМ финансиран је средствима општине Модрича. На овај начин побољшаће се сигурност преласка возила преко пруге, а уједно омогућити бржи проток саобраћаја.

Начелник је истакао да ће пружни прелаз  ускоро добити додатни значај јер се налази у близини будуће мини пословне зоне.

„Значај овог пружног прелаза је у томе што га осим мјештана општине Модрича, користе и мјештани сусједних општина. Ранијих година на овом мјесту је неколико лица изгубило живот, те вјерујем да ћемо овом реконструкцијом то у будућности спријечити“, рекао је предсједник Савјета мјесне заједнице Модрича 5 Миле Пурић.

Траку су пресјекли начелник Радуловић, замјеник начелника и одборник у Скупштине општине Миленко Стојановић, који је мјештанин ове мјесне заједнице.

Након тога, присутни су присуствовали помену на спомен обиљежју погинулим борцима протеклог Одбрамбено-отаџбинског рата који је изграђен у порти Храма Свете Петке Параскеве, те положили цвијеће.