Дан општине Модрича, Видовдан, грађани општине Модрича обиљежавају на свечан начин, светом литургијом, поетским часом и полагањем вијенаца.

Испред  Споменика борцима за Републику Српску у Модричи служен је парастос након чега су положени  вијенци и цвијеће.

Вијенац је положила делегација коју су чинили начелник општине Модрича Јовица Радуловић, замјеник начелника општине Младен Милотић и предсједник Скупштине општине Милутин Поповић. По једну ружу положили су представници удружења проистеклих из Одбрамбено – отаџбинског рата Републике Српске, посланици у Народној скупштини Републике Српске, делегација Швајцарске Фондације Обервалис, те представници институција Републике Српске, општинских јавних установа и предузећа, привредних субјеката, невладиних организација, политичких партија и удружења.

Присутнима се обратио начелник општине Јовица Радуловић, говорио о значају Видовдана за српски народ 1992. године и упутио грађанима честитку поводом Дана општине.

„Данас смо се окупили у великом броји и послали поруку мира, али смо се присјетили и величанствене операције Коридор, која се десила 28. јуна 1992. године, када је Модрича ослобођена. Одали смо пошту 800 погинулих бораца, који су животе уткали у стварање Републике Српске, да би ми данас живјели у слободној Модричи и Републици Српској“, истакао је Начелник.

На споменик борцима  Народноослободилачког рата  и Споменик солунским добровољцима у Градском парку вијенац  су положили начелник општине, замјеник начелника, предсједник Скупштине и представник Удружења потомака и поштовалаца солунских добровољаца Вид  Благојевић.