Dan opštine Modriča, Vidovdan, građani opštine Modriča obilježavaju na svečan način, svetom liturgijom, poetskim časom i polaganjem vijenaca.

Ispred  Spomenika borcima za Republiku Srpsku u Modriči služen je parastos nakon čega su položeni  vijenci i cvijeće.

Vijenac je položila delegacija koju su činili načelnik opštine Modriča Jovica Radulović, zamjenik načelnika opštine Mladen Milotić i predsjednik Skupštine opštine Milutin Popović. Po jednu ružu položili su predstavnici udruženja proisteklih iz Odbrambeno – otadžbinskog rata Republike Srpske, poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske, delegacija Švajcarske Fondacije Obervalis, te predstavnici institucija Republike Srpske, opštinskih javnih ustanova i preduzeća, privrednih subjekata, nevladinih organizacija, političkih partija i udruženja.

Prisutnima se obratio načelnik opštine Jovica Radulović, govorio o značaju Vidovdana za srpski narod 1992. godine i uputio građanima čestitku povodom Dana opštine.

„Danas smo se okupili u velikom broji i poslali poruku mira, ali smo se prisjetili i veličanstvene operacije Koridor, koja se desila 28. juna 1992. godine, kada je Modriča oslobođena. Odali smo poštu 800 poginulih boraca, koji su živote utkali u stvaranje Republike Srpske, da bi mi danas živjeli u slobodnoj Modriči i Republici Srpskoj“, istakao je Načelnik.

Na spomenik borcima  Narodnooslobodilačkog rata  i Spomenik solunskim dobrovoljcima u Gradskom parku vijenac  su položili načelnik opštine, zamjenik načelnika, predsjednik Skupštine i predstavnik Udruženja potomaka i poštovalaca solunskih dobrovoljaca Vid  Blagojević.