У организацији Општинске управе Модрича и Развојне агенције општине Модрича,  25.фебруара 2022. године у одржана је конференција „Привреда у фокусу“, у хотелу „Монограм“ у Скугрићу.

У раду конфереције учествовали су помоћник министра за мала и средња предузећа у Министраству  привреде и предузетништва Републике Српске Рајко Лајић, начелник општине Јовица Радуловић са сарадницима, представници: Развојне агенције Републике Српске, Привредне коморе Републике Српске, Представништва Републике Српске у Аустрији, Развојне агенције општине Модрича,те привредници који дјелују на подручју општине Модрича.

Обрађене су сљедеће теме:

– Представљање начина и метода остваривања пословне  сарадње са привредним субјектима у Републици Аустрији,

-Европска мрежа предузетништва,

-Дигитална трансформација предузећа у циљу повећања конкурентности и подршка центра за дигиталну трансформацију ПКРС.

„Све наведене активности, које су и презентоване на данашњој конференцији су изазвале велико интересовање наших привредних субјеката. Влада Републике Српске ће  у 2022. години издвојити  15 милиона КМ, за подршку малим и средњим предузећима, а посебно за она која су извозно орјентисана“, истакао је помоћник министра Рајко Лајић.

„Развојна агенција општине Модрича ће бити на услузи свим домаћим  привредним субјектима који ће направити свој портфолијо, односно своју представку у дигиталној форми за дигитални именик намијењен свим привредним субјектима са подручја Аустрије. Именик ће омогућити да се сви заинтересовани субјекти из Аустрије могу увезати са нашим фирмама, те на једноставан начин успоставити  пословну сарадњу. Циљ Општинске управе је да буде сервис нашим фирмама“, рекао је начелник Радуловић.