Општина Модрича традиционално организује додјелу поклон пакетића за ученике првог разреда.

И ове школске године, која је почела 1. септембра упркос потешкоћама проузрокованим појавом Корона вируса начелник општине Младен Крекић и замјеник начелника Никола Савић посјетили су централне основне школе и уручили скромне поклоне за првачиће.

Ове године на подручију наше општине уписано је укупно 168 ученика првог разреда, од чега у ОШ „Свети Сава“ 82, а у ОШ „Сутјеска“ 86 ученика, што је скоро исти број као и у предходне двије године.

Треба напоменути да су предузете и спроведене све мјере Института за јавно здравство Републике Српске прије почетка школске године. Извршена је дезинфекција свих школа, како централних тако и подручних. Наставни процес је организован на начин да је омогућена физичка дистанца међу ученицима. Општина је школама обезбиједила и одговарајући број маски.

„Ми смо данас поштујући мјере Института за јавно здравство РС, посјетили школе и пожелили срећан почетак школовања новој генерацији првачића. Поклон пакетиће које смо обезбиједили ће им уручити њихови учитељи. У школама су испоштоване све мјере и препоруке за организовање наставе. Обезбиједили смо и додатан број маски за потребе школа, а на располагању смо и за друге видове помоћи уколико буде потребно“, рекао је начелник Крекић.

„Ова школска година нам је почела под новим условима. Школска година је организована у складу са организовањем наставе у основним и средњим школама. Добро се сналазимо. Ученици и родитељи се придржавају мјера и препорука. Ове године нажалост немамо традиционалну приредбу за првачиће.  Захваљујемо се начелнику што је и ове године нашао начин да под посебним околностима обиђе наше првачиће, како би се и они осјећали посебно, као и предходне генерације“, изјавила је Дијана Станојевић, замјеник директора ОШ “Свети Сава”.

„Најмлађи ученици су се одлично снашли. Ми смо прије почетка школске године испоштовали све препоручене мјере, направили групе и обавијестили родитеље.  Првог дана смо у школском дворишту поразговарали са родитељима и дали им упутства. Добили смо довољно средстава за дезинфекцију и хигијену. Наставници и ученици се навикавају на нови начин рада. Просвјетни радници су људи који су пуни ентузијазма и јако им је драго што су помово са својим ученицима, а и ученицима такође. Надамо се да ћемо се убрзо вратити старом начину рада“, истакла је Зорица Васиљевић, директорица ОШ „Сутјеска“.