Oпштина Модрича традиционално организује додјелу поклон пакетића за ученике првог разреда.

И ове школске године, која је почела 1. септембра, начелник општине Јовица Радуловић са сарадницима је   посјетио  централне основне школе и уручио скромне поклоне за првачиће.

Ове године на подручју наше општине уписано је укупно 181  ученика првог разреда.  У  ОШ „Свети Сава“ уписано је 90  ученика, а у ОШ „Сутјеска“  91 ученик.

Начелник је пожелио много успјеха у школовању и животу првачићима, свим ученицима, њиховим родитељима  и наставном кадру.

„Показатељи говоре да општина Модрича уназад пар година задржава просјек уписаних ђака у први разред, без обзира на масовни одлив становништва са овог подручја. У прилог томе говори да наша пронаталитетна политика, а такође и заслуга  родитеља даје одређене резултате. То нам је показатељ како и на који се начин у будуће понашати. У сарадњи са ресорним министарством чинимо много како би се побољшао положај наших школа“, истакао је начелник.

„Дочекали смо спремни нову школску годину. Организовали смо пријем за 90 нових ђака, што је већи број у односу на прошлу годину.  Овакви пријеми, којима присуствује начелник општине са сарадницима значе много ученицима, наставном кадру и руководству, а уједно поклањањем пажње подстиче се и наталитет“, изјавио је Митар Кршић, директор ОШ „Свети Сава“.

„Задњих пар година имамо већи број уписаних  ђака првака. Када примамо нову генерацију сви осјећамо благу трему, радост, весеље. То је посебан догађај за нас у школи, за породицу и локалну заједницу. Надамо се да ће у будућности ове генерације своју дјецу доводити у ову школу, те да ћемо на овом простору даље развијати живот“, рекла је Зорица Васиљевић, директорка  ОШ „Сутјеска“.

Ученици старијих разреда припремили су пригодан програм у част ђака првака.