Opština Modriča tradicionalno organizuje dodjelu poklon paketića za učenike prvog razreda.

I ove školske godine, koja je počela 1. septembra, načelnik opštine Jovica Radulović sa saradnicima je   posjetio  centralne osnovne škole i uručio skromne poklone za prvačiće.

Ove godine na području naše opštine upisano je ukupno 181  učenika prvog razreda.  U  OŠ „Sveti Sava“ upisano je 90  učenika, a u OŠ „Sutjeska“  91 učenik.

Načelnik je poželio mnogo uspjeha u školovanju i životu prvačićima, svim učenicima, njihovim roditeljima  i nastavnom kadru.

„Pokazatelji govore da opština Modriča unazad par godina zadržava prosjek upisanih đaka u prvi razred, bez obzira na masovni odliv stanovništva sa ovog područja. U prilog tome govori da naša pronatalitetna politika, a takođe i zasluga  roditelja daje određene rezultate. To nam je pokazatelj kako i na koji se način u buduće ponašati. U saradnji sa resornim ministarstvom činimo mnogo kako bi se poboljšao položaj naših škola“, istakao je načelnik.

„Dočekali smo spremni novu školsku godinu. Organizovali smo prijem za 90 novih đaka, što je veći broj u odnosu na prošlu godinu.  Ovakvi prijemi, kojima prisustvuje načelnik opštine sa saradnicima znače mnogo učenicima, nastavnom kadru i rukovodstvu, a ujedno poklanjanjem pažnje podstiče se i natalitet“, izjavio je Mitar Kršić, direktor OŠ „Sveti Sava“.

„Zadnjih par godina imamo veći broj upisanih  đaka prvaka. Kada primamo novu generaciju svi osjećamo blagu tremu, radost, veselje. To je poseban događaj za nas u školi, za porodicu i lokalnu zajednicu. Nadamo se da će u budućnosti ove generacije svoju djecu dovoditi u ovu školu, te da ćemo na ovom prostoru dalje razvijati život“, rekla je Zorica Vasiljević, direktorka  OŠ „Sutjeska“.

Učenici starijih razreda pripremili su prigodan program u čast đaka prvaka.