Opština Modriča je bila i danas je poznata kao „Grad sporta“. To je zdrava sredina u kojoj postoje mnogobrojne sportske organizacije i udruženja.

U sklopu Kulturno sportskog centra (KSC) se nalaze: teniski tereni, otvoreni sportski tereni i sportska dvorana sa kapacitetom od oko 3.000 gledalaca u kojoj se održavaju brojna i raznovrsna takmičenja zajedno sa stadionom Fudbalskog kluba „Modriča Maksima“ kapaciteta 6.000 gledalaca (1.300 mjesta za sjedenje), koji u svom sastavu ima i pomoćne terene, predstavljaju reprezentativne sportske objekte koji omogućavaju zavidne sportske manifestacije.

U okviru JU KSC se svake godine odvijaju sljedeće sportske i kulturne manifestacije: Svetosavski turnir u malom fudbalu, utakmice ŽOK „Modriča“ u Premijer ligi BIH, utakmice MOK „Modriča“ u Prvoj ligi RS, utakmice ŽOK „Modriča“ mlađe selekcije, utakmice MOK „Modriča-Optima“ mlađe selekcije, završnica Premijer lige BIH – muška konkurencija, utakmice  KK „Modriča“ – Prva liga RS, utakmice KK „Modriča“ – mlađe selekcije (pioniri, kadeti, juniori), Vidovdanski turnir u stonom tenisu, utakmice (takmičenje) STK „Modriča-Spin“,  utakmice FK „Modriča- Maxima“ u fudbal „frend“ ligi – mlađe selekcije, Turnir u malom fudbalu Škola fudbala „TANGO“ – mlađe selekcije, Završni turnir u malom fudbalu – SŠC „Jovan Cvijić“, Završni turnir u košarci – SŠC „Jovan Cvijić“, Turnir u malom fudbalu – povodom Dana policije Republike Srpske, seminar košarkaških trenera – KK „Modriča“; Svetosavska akademija, smotra KUD-ova, Dječija nova godina kao i koncerti različitih umjetnika.

Fudbal i odbojka su svakako najtrofejniji sportovi opštine. Na području opštine je najviše registrovanih fudbalskih klubova, ali u manjoj mjeri su zastupljeni i ostali sportovi (stoni-tenis, kajak, borilački sportovi: karate, kik boks, džiu-džicu i dr.). Takođe je značajno napomenuti da Gradski stadion predstavlja jedan od najmodernijih stadiona u okruženju koji zadovoljava uslove igranja evorpskih utakmica.

ODBOJKA

FUDBAL

KOŠARKA

  1. Košarkaški klub Modriča Osnovan je davne 1972. godine. Prvi trener je bio profesor Anto Vukoje. Modriča je inače prvi košarkaški klub u Dobojskoj regiji.  Posle rata godine 1995. klub se ponovo formira i osvaja bez poraza 2 ligu Regije Doboj i ulazi u prvu. Ova ekipa svoj vrhunac doživljava u sezoni 1998/99 godina i igra finale Kupa Republike Srpske i finale Plej ofa RS sa ekipom Borac Nektar. Ovo je ujedno i najveći uspjeh kluba. Danas se klub takmiči u drugoj ligi Zapad. Mlađe selekcije su redovni učesnici završnih turnira. Klub broji preko 60 članova u 4 sekcije.
  2. Košarkaški klub ”MD KLINCI“ iz Modriče osnovan je 2016. godine, a nastao je iz košarkaške sekcije Sportskog kluba ”MD KLINCI“. Klub je od 2017. godine član Košarkaškog saveza Republike Srpske (PKO Doboj), a u svojoj prvoj zvaničnoj takmičarskoj sezoni 2017/18 klub je učestvovao sa muškom juniorskom, kadetskom i pionirskom selekcijom. Trenutno ima više od 90 članova u svojih pet sekcija. Klub ima i sekciju za djevojčice. Više o klubu možete pročitati na www.kkmdklinci.com.

BORILAČKI SPORTOVI

  1. Klub borilačkih sportova koji okuplja karatiste osnovan je 1995 godine.
  2. Karate klub «Šampion» koji je osnovan 20.01. 2006. godine.
  3. Džiu džicu klub «Ipon» osnovan je 30.04. 2005 godine i član je Prve džiu džicu lige Republike Srpske.
  4. Kik boks klub Gvardija registrovan je 03.04.2012. godine.

Borilački klubovi su ostvarili izuzetne rezultate na takmičenjima kako u državi tako i u inostranstvu.

STONOTENISKI KLUB «MODRIČA SPIN» MODRIČA
Stonoteniski klub «Spin» Modriča, osnovan je 05.11.2008. godine. Klub svake godine organizuje dva turnira, Svetosavski i Vidovdanski na kojima učestvuju brojni klubovi iz RS. Klub ima 30 registrovanih takmičara i veliki broj rekreativaca.

SPORTSKI KLUB ”MD KLINCI”
Sportski klub „MD KLINCI“ osnovan je 2010. godine kako bi najmlađim Modričanima (djeci 4-11 godina) omogućio jedno prije svega zdravo, a potom lijepo, zanimljivo i kroz (usmjerenu) igru fizički i intelektualno bogato odrastanje. Klub veliku pažnju posvećuje popularizaciji sporta sa ciljem kvalitetno provedenog slobodnog vremena i stvaranja zdravih navika. Opširnije o aktivnostima, ciljevima, programu rada i ostalom možete vidjeti na sajtu www.mdklinci.com.

md_klinci

TENISKI KLUB «MODRIČA» MODRIČA 
Teniski klub Modriča osnovan je u julu 2009. godine.

AUTOMOBILSKI KLUB «OPTIMA-MODRIČA» MODRIČA
Automobilski klub «Optima – Modriča» 1999. godine osnovala je Rafinerija ulja Modriča, koje je preko trideset godina aktivno uključena u auto sport kao sponzor vozačima i klubovima koji su reklamirali njena ulja.

KAJAK
Kajakaški klub «Modriča» Modriča, je klub koji je osnovan 2000 godine. Klub nije uključen u sistem takmičenja i okuplja članove koje se ne takmiče nego se ovim sportom bave rekreativno.

AUTO – MOTO – KARTING KLUB

SPORTSKO RIBOLOVNO DRUŠTVO OPTIMA

SPORTSKO DRUŠTVO ZA ODGOJ I ZAŠTITU SITNIH ŽIVOTINJA „POSAVSKI ODGAJIVAČ“ MODRIČA