Поводом Међународног дана особа са инвалидитетом, 04. децембра 2017. године организован је дан отворених врата у Дневном центру за дјецу са посебним потребама „Сунце Обервалиса“.

Догађају су поред   дјеце са посебним потребама  и њихових родитеља присуствовали замјеник начелника општине Никола Савић са сарадницима, директор Дома здравља Модрича Срђан Давидовић са тимом љекара, представници Центра за социјални рад и гости.

Овом приликом присутнима је презентован програм рада Дневног центра.

„Тренутно у центру имамо четири запослена стручна радника, два психолога и два социјална радника а ускоро ћемо добити и једног логопеда. Услугу пружамо за око 40 корисника. Радимо на томе да укључимо и дјецу из мало удаљенијих дијелова наше општине. Услуге које пружамо су прилагођене овом простору, а то су радно – окупациона терапија, психолошко савјетовање, рекреативне и едукацијске активности“, изјавила је Јелена Антић, дипломирани психолог, запослена у Дневном центру.

На  11. редовној сједници Скупштине општине Модрича усвојена је Одлука да Дневни центар за дјецу са посебним потребама „Сунце Обервалиса“ дјелује у саставу Центра за социјални рад Модрича. Тренутно су у центру запослена  два психолога, два социјална радника и један логопед.

„Од како је Центар за социјални рад преузео одговорност над радом центра и запослено пет стручних особа знатно је побољшан рад центра. Логопед  знатно помаже дјеци да што боље оспособе говор, а психолози и социјални радници такође консантно раде са њима“, изјавио је Мирко Видаковић, родитељ дјетета са посебним потребама и предсједник Скупштине Удружења дјеце са посебним потребама.

„Отварање дневног центра је огромна помоћ за родитеље, највише у психолошком смислу. Овдје се дијеле проблеми са људима који имају сличне или исте проблеме. Оваквим функционисањем, бар када је Модрича у питању ситуација се знатно поправила у односу на  период од прије десет година“, рекао је Гордан Ђукић, отац дјетета са посебним потребама.