Међународни дан особа са инвалидитетом, 3. децембар обиљежен је у Кафетерији „Сунце“ у Модричи. Организатор догађаја је Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним лицима са Дневним центром Сунце Обервалиса.  Обиљежавању  су поред   дјеце са посебним потребама  и њихових родитеља присуствовали замјеник начелника општине Никола Савић, начелница Одјељења за привреду и друштвене дјелатности  Аленка Иловчевић и  начелница Одјељења за борачко – инвалидску заштиту и опште послове Боса Новаковић.

„Дан особа са инвалидитетом сваке године обиљежавамо са дјецом ометеном у развоју у објекту који је изграђен уз помоћ наших пријатеља из Швајцарске. Ми придајемо велики значај овој популацији како би њима и њиховим родитељима бар мало олакшали живот“, рекао је замјеник начелника Никола Савић.

Овом приликом подијељени су  прехрамбени пакети које је за своје чланове обезбиједило Удружење за за помоћ ментално недовољно развијеним лицима.

„Дневни центар за дјецу са посебним потребама има веома важну улогу у едукацији дјеце ометене у развоју, јер у њему раде младе и стручне особе. Данас смо у средњошколском центру одржали једно тематско предавање. Прије пар година дјеца из ове популације нису имала гдје да бораве. У сарадњи са Дневним центром, Центром за социјални рад и општином Модрича пуно смо напредовали када је у питању едукација наше дјеце. Ја сам такође родитељ дјетета ометеног у развоју. Помажемо им да се социјализују и да се осјећају прихваћени у друштву. Замолио бих све људе добре воље да се укључе у помоћ дјеци из ових категорија“, истакао је Радован Тодоровић, предсједник Удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима.