Школска слава – Свети Сава обиљежена је 25. јануара 2019. године у  Културно спортском центру.  Основна школа „Свети Сава“ је домаћин и организатор  овогодишње прославе. Прослави су присуствовали начелник општине Младен Крекић са сарадницима, свештеници Српске православне цркве са подручја општине Модрича, народни посланик Мара Милошевић, директори школа, директори јавних установа, те бројни просвјетни радници, ученици основних и средње школе, као и родитељи.

Прослава је почела Химном Светом Сави у извођењу хора Основне школе “Свети Сава”. Свештеник Стаменко Станковић уз саслужење свештеника Српске православне цркве са подручја општине Модрича освештао је славски колач и у име православне цркве честитао присутнима славу и пожелио много среће, радости, здравља и благостања. Славски колач преломили су начелник Крекић и Златко Лазић, директор ОШ “Свети Сава”.

Присутнима се као домаћин обратио Златко Лазић, у име свих просвјетних радника пожелио добродошлицу, честитао празник и школску славу Светог Саву.

Начелник општине Младен Крекић поздравио је присутне, честитао празник те рекао: „Желим да честитам ученицима и њиховим наставницима на дивном програму који су нам  приредили, те пожелим пуно здравља, среће и успјеха у даљем школовању и раду .”

Ученици ОШ „Свети Сава“ приредили су пригодан сценско-поетски програм.