У Српском културном центру, 6.  децембра 2018. године  отворен је Сајам рукотворина „Традиција и ја“ и трајаће два дана . Организатор сајма је Туристичка организација општине Модрича. Отварању Сајма  присуствовали су начелник општине Младен Крекић са сарадницима, излагачи и бројни гости из Модриче и околине.

Добродошлицу присутнима је пожелио начелник општине Младен Крекић  и званично отворио Сајам. Манифестацију су својим наступом увеличали малишани Дјечијег обданишта „Наша радост“.

“Не смијемо дозволити да наша традиција падне у заборав а организовањем оваквих манифестација ћемо то и постићи . Сви излагачи су у ове производе унијели дио себе и своје душе, што ја изузетно цијеним. Увијек је овдје пуно дјеце што и јесте циљ.  Овогодишњи Сајам сам отворио са дјечаком са посебним потребама, јер желимо да сви грађани буду укључени у све што се дешава у нашем граду“, рекао је начелник Крекић.

Циљ манифестације је подизање старих заната из заборава и преношење на млађе генерације, те стварање етнолошког туристичког производа и повезивање израђивача рукотворина са потенцијалним тржиштем. Изложба је продајног карактера, на којој се могу видјети ручно израђени производи од вуне, стакла, конца, прућа, дрвета и другог. Учешће на сајму узела су  43 излагача из  Модриче, Бања Луке, Добоја, Брчког,  Шамца, Дервенте, Бијељине , Вукосавља и Приједора.

Првог дана Сајма одржаће се  радионица за израду производа од прућа.

„Сваке године сарађујемо са нашим вртићем с циљем преношења традиције на млађе генерације, како би је сачували од заборава. Број излагача се повећава из године у годину, што нас  посебно радује”, изјавила је Александра Тошановић, директорица Туристичке организације Модрича.

У склопу манифестације 7. децембра 2018. године  одржаће се такмичење културно умјетничких друштава са подручја општине Модрича.